Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec naročenega blaga na www.otroške-sobe.si,  ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na

e-naslov: info@jekoplan.si ali na tel: 040 755 765, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. V namen odstopa od pogodbe lahko potrošnik neobvezno uporabi priložen vzorčni ODSTOPNI OBRAZEC. Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetniku predložiti kopijo računa.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, nespremenjeno in v originalni embalaži skupaj z etiketami.

Podjetnik JEKOPLAN Jernej Jekovec s.p. vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, v kolikor pa se kupec strinja pa se vplačani znesek naročenega blaga  vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14  dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu po predhodnjem dogovoru izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun. Podjetnik JEKOPLAN Jernej Jekovec s.p. lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov – povezava: http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf (neuradno prečiščeno besedilo).

Obrazec za uveljavitev stvarne napake se nahaja TUKAJ.

Vrnjeno blago pošljite na naslov: JEKOPLAN Jernej Jekovec s.p., Na Čerenu 1, 1215 Medvode

Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov: info@jekoplan.si ali na tel: 040 755 765.