Upravitelj spletne trgovine www.otroške-sobe.si (podjetnik: JEKOPLAN Jernej Jekovec s.p.) je skladno s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za varovanje vaših osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za šifriranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni in pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Vsi pogodbeni partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z uredbo (GDPR).

Vaših osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim tretjim osebam.

IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih zbiramo in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali pa je to potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Za potrebe poslovanja zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

Za namen izvedbe naročila zbiramo naslednje osebne podatke:

  • Ime in priimek,
  • Naslov in kraj bivanja,
  • Naslov elektronske pošte,
  • Kontaktno telefonsko številko,

ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazec pri oddaji naročila

 

Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje potrdila o prejemu naročila, računov, obvestila o odpremi pošiljke in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem v zvezi z vračili ali menjavami blaga, reklamacijami, stornacijami …)

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Vsi omenjeni podatki se na strežniku oziroma v našem ERP poslovno informacijskem sistemu shranjujejo trajno oziroma do zahtevka po izbrisu osebnih podatkov s strani kupca. Izdani računi se hranijo tudi v pisni obliki v skladu z zastaralnim rokom (10 let). V primeru zahtevka po izbrisu, se podatki brišejo oziroma anonimizirajo v okvirih zakonskih možnosti (zastaralni roki).

Vaše osebne podatke bomo za namene odpošiljanja blaga posredovali  naši pogodbeni dostavni službi (GLS, DPD, BRCE prevozi,…), ki se prav tako obvezuje varovati vaše podatke v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR)

Za namene neposrednega trženja – pošiljanje e-novic:

Pri naročanju na spletne novice zbiramo vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec.

Te podatke obdelujemo izključno za namene neposrednega trženja: obveščanja o aktualni ponudbi, novih izdelkih, nagradnih igrah in ugodnostih na naši spletni strani www.otroške-sobe.si

Prejemanje e-obvestil je brezplačno in brez obveznosti.

Vašega elektronskega naslova ne bomo posredovali tretjim osebam.

Podatki o vašem elektronskem naslovu se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite.

Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali pa tako, da nam to sporočite na naš e-naslov: info@jekoplan.si

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje in shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopate do interneta z namenom prepoznavanja naprav.

S klikom na povezavo »V redu«, ob prvem obisku na strani, se strinjate z uporabo piškotkov  za prikaz personaliziranih oglasov , ki jih uporabljamo za to, da vam prikažemo primerno oglasno vsebino. V kolikor ne kliknete na povezavo »V redu« in nadaljujete z ogledom spletnega mesta jekoplan.si, bomo nastavili piškotke nujne za delovanje strani in analitiko, piškotki za personalizirane oglase pa se ne bodo naložili. Piškotke lahko kadarkoli spremenite v nastavitvah vašega brskalnika.

Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z nakupom (oddajo naročila), se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Vsakemu uporabniku so ob začetku obiska dodeljeni sejni piškotki, ki omogočajo delovanje spletnih strani, prepoznavanje kupca – košarica in piškotki, ki vsebujejo informacije o izbranih parametrih na seznamu artiklov.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Na vaš računalnik lahko otroške-sobe.si  med drugimi shrani tudi druge (zunanje) piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki  (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) , piškotki sistema Google Analytics in družbenega omrežja Facebook. Za to vrsto piškotkov potrebujemo vašo privolitev.

Google, Facebook in druga družbena omrežja nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili. Z vašo privolitvijo uporabe piškotkov se strinjate da lahko tretje osebe vključno z Googlom in Facebookom uporabljajo piškotke, spletne vtičnike in druge tehnologije za zbiranje in prejemanje informacij iz našega spletnega mesta in drugje na internetu in jih uporabljajo za zagotavljanje merilnih storitev in ciljnih oglasov.

Te piškotke uporabljamo zato, da lahko sledimo uporabnikom na spletni strani, ter merimo in analiziramo svoje oglaševalske aktivnosti na spletu. Brez teh piškotkov ne moremo meriti rezultatov in izvajati remarketinga.

Omogočajo nam statistiko ogledov strani in analizo prodaje preko različnih kanalov, naprav, brskalnikov, operacijskih sistemov, zbiranje demografskih podatkov (starost in spol) , interesov naših uporabnikov ter podatke o lokaciji (država, mesto in jezikovno področje). Ti podatki nam omogočajo, da bolje razumemo kdo so naši uporabniki in katere vsebine jih zanimajo, profiliranje in segmentacijo uporabnikov  ki omogoča prikaz potrebam posameznega kupca primernejših ponudb , ponovno targetiranje uporabnikov in remarketing.

Ti podatki se zbirajo v orodjih Google Analytics, Google Adwords, Facebook -, ki so prav tako zavezani spoštovanju uredbe GDPR.

Upravitelj strani otroške-sobe.si uporablja Google Adwords za prikazovanje personaliziranih oglasov v Googlovem prikaznem omrežju in njegovih partnerjih. “ Google, uporablja piškotke za prikazovanje oglasov na podlagi preteklih obiskov našega spletnega mesta

Facebook prikazuje oglase na svojem družbenem omrežju vključno z Instagram, Messenger in Audience network.

Uporabnik lahko prilagaja izkušnje z oglasi ali se odjavi od prejemanja personaliziranih oglasov

– na svojem Googlovem računu, v razdelku osebni podatki in zasebnost – Nastavitve oglasov (https://adssettings.google.com/authenticated )

– na svojem facebook profilu, v nastavitvah v razdelku – oglasi

– ali zbiranje in uporabo informacij za ciljane oglase onemogoči na sledečem linku:

  ( http://optout.aboutads.info/?c=2#!/ )

Upravitelj strani jekoplan.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene analiz poslovanja, spremljanja statistik, obnašanje obiskovalcev strani ter za potrebe trženja. Podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo najkasneje v roku 24 ur neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

TABELA S PIŠKOTKI

Vrsta

Ime

Namen

Iztek

Lastni

PrestaShop-*

omogočajo delovanje spletnih strani

1 mesec

Zunanji

_gat, _ga, _gid

statistika Google Analytics; omogoča analizo prodaje, segmentacijo uporabnikov in ponovno targetiranje uporabnikov

26 mesecev

Zunanji

c_user, datr, fr, pl, presence, sb, wd, xs, pnl_data2, act

Facebook vtičnik; za povečanje sodelovanja naših uporabnikov preko družbenih omrežij, analizo prodaje, segmentacijo uporabnikov in ponovno targetiranje uporabnikov

do 2 leti

 

Uporabnik lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov naše spletne strani umakne s klikom na povezavo uredi piškotke in (akcijo) ‘ponastavi’ . Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih spletnih strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@jekoplan.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

  • pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,
  • pravico do dopolnitve ali popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,
  • pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov v okviru zakonskih možnosti,
  • pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja,
  • pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi,
  • pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

 

POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVIC

Seznanjamo vas, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovite v pisni obliki na upravljavca na e-naslov info@jekoplan.si

Seznanjamo vas, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da ni možna zanesljiva identifikacija.

Seznanjemo vas, da mora upravljalec na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Vse pravice lahko uveljavite tudi tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: JEKOPLAN Jernej Jekovec s.p., Na Čerenu 1, 1215 Medvode, s pripisom zadeve GDPR – vsebina zahtevka, pri čemer je vsebina zahtevka lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS. ( https://www.ip-rs.si/ )